De opkomst van kunstgras voetbalschoenen

Jij hebt de keuze. Wil je voetballen op een veld met pollen en losliggende stukken gras? Wil je spelen in een modderpoel wat voorheen doorging voor een strakke mat? Spelen op een steppe van een grasveld waar geen meter egaal is? Of wil je spelen op een kunstgrasmat die waterpas voor je klaar ligt?

Roept die keuze twijfels bij jou op? Dan gaan wij jou overtuigen. De meest bekende fabrikanten van sportkleding, Nike, Adidas en Puma hebben in de afgelopen jaren niet stilgezeten. Ok, toen het kunstgras een tijd geleden opeens van zich liet horen in de sport hadden ze niet direct de beste schoenen voor die ondergrond.

Maar, de tijden zijn veranderd.

Die grootste merken vernieuwen ieder seizoen de modellen voetbalschoenen, ook waar het om kunstgras voetbalschoenen gaat. Het bovenwerk van de nieuwste schoenen voor kunstgras bestaat uit vederlicht materiaal, een noppenstructuur is optimaal gemaakt voor de nieuwste generatie kunstgrasvelden. Kleinere en grotere noppen die elkaar afwisselen voor de grip. Op de bal en op het veld. Details op de lip en de hak om te zorgen voor een betere ondersteuning en balans.

Met die snufjes gaat de bal onder jouw voet ook makkelijker rollen. Waarmee je de stap naar de top kleiner maakt. Dus beeld je maar in wie je wilt zijn: Ronaldo, Dybala, Neymar, Aguero, Pogba of Messi?

De nieuwste voetbalschoenen voor kunstgras verfijnen de techniek, verbeteren het schot en versnellen jouw pass. Medespelers, scheidsrechters, grensrechters, coaches, leiders, ouders en keeperstrainers zien dat allemaal. Opvallend is dat de beste kunstgras voetbalschoenen ook nog eens hartstikke licht zijn. Zonder in te leveren op stabiliteit en duurzaamheid. De beste varianten zijn slijtvast, wedstrijd na wedstrijd.

Het is tijd voor een paar namen.

De volgende merken hebben allemaal voetbalschoenen voor kunstgras: Nike, Adidas en Puma. Namen die overeenkomen met de namen van voetbalschoenen voor gewoon gras en namen die de markt van het spel domineren. Elke week leveren de beste voetballers ter aarde hoogstandje na hoogstandje bij het dragen van deze uitblinkende schoenen. Waarom kun jij het dan ook niet op een andere ondergrond, genaamd kunstgras?

Stuk voor stuk stralen bovengenoemde schoenen souplesse, finesse en flair uit. Waardoor de combinatie van opdrachten uit de hersenen en de uitvoering door de spieren tot uiting kunnen komen door een aanraking met de bal. Met een van die mooiste, duurzaamste, fijnzinnige en esthetische kunstgras voetbalschoenen.

Duels om de bal worden anders, schoten gaan krachtiger van de voet, passes gaan zelfverzekerder naar een medespeler, scharen worden vinniger ingezet en hoogstandjes volgen elkaar in rap tempo op.

Jouw nieuwste voetbalschoenen voor kunstgras leveren nieuwe inzichten op over jouw eigen technische vaardigheden. Kortom, voor de spelers die nooit uitgeleerd willen zijn. Het is wachten op jouw volgende hoogstandje met kunstgrasschoenen.